17. září 2024 měli posluchači na pražské Bořislavce jedinečnou příležitost zažít vystoupení tří velmi mladých klavíristů. Koncert se konal v rámci významného festivalu Dvořákova Praha. Koncertní řada na Bořislavce vznikla roku 2022, navazuje na pedagogický odkaz Antonína Dvořáka a je určena talentovaným mladým hudebníkům. Symbolicky zde dochází k propojení festivalu s jeho hlavním mecenášem, kterým je Nadace Karel Komárek Family Foundation, jejímž sídlem je právě pražská Bořislavka. Rodinná nadace Karla Komárka se mimo jiné trvale věnuje podpoře uměleckého vzdělávání. Můžeme jmenovat projekt Piana do škol, (kterého se naše škola úspěšně zúčastnila a díky němuž získala nové křídlo Petrof) nebo stipendijní fond na podporu hudebního vzdělávání nejmladších talentovaných hudebníků. V rámci této koncertní řady, díky vítězství na mezinárodní klavírní soutěži Broumovská klávesa, měl možnost vystoupit i Jaroslav Skalka (13), žák Základní umělecké školy Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních.
Společně se svými kolegy, kteří patří mezi laureáty národních i mezinárodních klavírních soutěží a nyní studují na Hudebním gymnáziu hlavního města Prahy, Semjonem Yakimovem a Denisem Stefanovem, rozezněli klavír Petrof hudbou D. Scarlatiho, J. S. Bacha, F. Chopina, S Rachmaninova či F. Poulenca. Jejich mládí a hudební nadšení dokázalo zcela nadchnout pražské publikum. Je zcela jisté, že se jmény těchto tří mladých mužů se budeme i nadále setkávat na našich koncertních pódiích.

Výtěžek tohoto koncertu poputuje právě do stipendijního fondu Nadace Karel Komárek Family Foundation k podpoře nejtalentovanějších mladých hudebníků.